checkdiehypotheek

Veelgestelde vragen

Wat is Checkdiehypotheek?
Alle bestaande online rekentools boden niet wat we zochten. Deze zijn meer gericht op: Wat kan ik lenen, tegen welke rente en bij wie? We wilden graag inzicht in onze echte maandlasten van al onze leneingdelen samen inclusief de impact van verschillende belastingmaatregelen. Daarnaast wilde we verschillende scenario's naast elkaar kunnen leggen. Als webburo zijn we direct aan de slag gegaan en wie weet kan deze tool jou ook helpen.

Wat kan ik allemaal met Checkdiehypotheek?
Opvoeren, aanpassen, verbergen en verwijderen van meerdere leningdelen. De beschikbare leningsvormen zijn annuïtair, lineair of aflossingsvrij. Per leningdeel of tesamen worden de aflossingen, kosten en het verloop van de maandlasten in beeld gebracht. Checkdiehypotheek werkt lekker snel en intuitief waardoor je snel verschillende scenario's kunt vergelijken, delen en uitprinten.

Is Checkdiehypotheek betrouwbaar?
Ja, Checkdiehypotheek is uitgebreid getest. Elk jaar nemen we de nieuwe belastingmaatregelen zoals afbouw van hypotheekrenteaftrek en eigenwoningforfait mee in de rekentool. Specifiek persoonlijke factoren kunnen we uiteraard niet meenemen dus het gaat om een gobaal beeld en dat is ook wat de rekentool voorstaat. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan Checkdiehypotheek en we raden je altijd aan je goed te laten informeren.

Is Checkdiehypotheek onafhankelijk?
Ja, Checkdiehypotheek is een onafhankelijk initiatief. Wij zijn geen hypotheekverstrekker of adviseur en hebben ook geen belang bij een van deze partijen. Als de tool echt nuttig blijkt voor derden dan zullen er in de toekomst advertenties of partners gezocht worden om de kosten te dekken. Maar alleen als de onafhankelijkheid en betrouwbaarheid gewaarborgd blijft.

Is mijn privacy gewaarborgd bij Checkdiehypotheek?
Ja, Checkdiehypotheek bewaart namelijk geen enkele data. Checkdiehypotheek is niet gekoppeld aan een database en gebruikt geen sessies of cookies om data op te slaan. Alle bewerkingen vinden plaats in de browser. Zodra je de webpagina ververst (F5) is alles weg. Wel houden we websitebezoek bij maar dat gebeurd anoniem en met Google is een verwerkingsovereenkomst getekend. De twee grafieken zijn op basis van Google Area Charts en ook deze data blijft in de browser.

Kan ik mijn gegevens ook delen?
Ja, je kunt je leningen downloaden door op te klikken. Het downloadbestand (json) kan je in het startscherm weer importeren om verder te gaan waar je was gebleven. Dit bestand kan je ook delen. Uitprinten kan ook prima aangezien alle informatie op één pagina staat.